Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

[RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

HENkaku is a native Homebrew Enabler for the PS Vita and PS TV. It lets you run homebrews on the PS Vita
skarmachild
Posts: 2
Joined: Sat Jul 06, 2019 3:17 pm

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by skarmachild » Sat Jul 06, 2019 7:21 pm

Awesome, been waiting for ages to find a way to play local co-op on Quake - tried PSP, PS1, RetroArch, various other things...

One thing, the game only recognises the shareware pak not the full pak. I must be doing something wrong cause I have the full game, I just bunged over pak0 and pak1
Advertising

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 873
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Sat Jul 06, 2019 8:17 pm

Should work fine. Are the pak files inside id1 folder like in the attachment?

I used Steam data files.
Advertising
Attachments
id1.png
id1.png (9 KiB) Viewed 7245 times
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

AmyGrrl
Posts: 13
Joined: Sun Jan 25, 2015 4:44 pm

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by AmyGrrl » Mon Jul 08, 2019 5:28 pm

Having a small issue with VitaQuake v3.5. Have the game and both expansion installed. Got the soundtrack for the game and both expansions installed with nice 320kbit/s OGG. The only thing that seems to not be working correctly is 2nd mission pack Dissolution Of Eternity. The hub area where you choose the difficulty is all messed up. Its dark with dark spots all over the place. Once I start the level everything looks fine. Not sure how to fix this.
I also installed the coloured lights pak and those work fine. Have tried removing the coloured lights pak and the same thing happens with the hub error.

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 873
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Tue Jul 09, 2019 11:45 am

Can you provide a screenshot?
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

memphis1424
Posts: 2
Joined: Mon Jul 01, 2019 5:13 pm

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by memphis1424 » Tue Jul 09, 2019 1:54 pm

Still unable to run. Anyone else have this problem or know how to fix? When I say "unable to run," I mean in the game.

AmyGrrl
Posts: 13
Joined: Sun Jan 25, 2015 4:44 pm

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by AmyGrrl » Wed Jul 10, 2019 12:30 am

I made a video of the issue and uploaded it to YouTube as an unlisted video. You can see the hud area is all dark with dark spots. Then is completely fine once I load into the first level.

https://www.youtube.com/watch?v=PFj6RkBPjd4

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 873
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Wed Jul 10, 2019 8:34 am

Looks like a huge issue with lightmaps. I'll try to see if it happens with my data files too and search for a solution.
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

Jaenoma
Posts: 2
Joined: Sat Jul 13, 2019 9:25 am

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Jaenoma » Sat Jul 13, 2019 9:28 am

Rinnegatamante wrote:
Sat Jul 06, 2019 8:17 pm
Should work fine. Are the pak files inside id1 folder like in the attachment?

I used Steam data files.
Im having trouble finding all of the pak files, i downloaded quake and its mission packs seperately and not in the bundle on steam and i cant seem to find out how to get my full version to work. ive scoured all the forums but im the only guy who cant seem to get it. If you could help i would really appreaciate playing more than episode 1 on my beloved vita.
thanks, Jae.

Jaenoma
Posts: 2
Joined: Sat Jul 13, 2019 9:25 am

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Jaenoma » Sat Jul 13, 2019 9:38 am

Rinnegatamante wrote:
Sat Jul 06, 2019 8:17 pm
Should work fine. Are the pak files inside id1 folder like in the attachment?

I used Steam data files.
Im having trouble finding all of the pak files, i downloaded quake and its mission packs seperately and not in the bundle on steam and i cant seem to find out how to get my full version to work. ive scoured all the forums but im the only guy who cant seem to get it. If you could help i would really appreaciate playing more than episode 1 on my beloved vita.
thanks, Jae.

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 873
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [RELEASE] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Sat Sep 21, 2019 10:12 am

A new major release (v.4.0) is available for download!
I'm actually working into extending vitaQuake to make it suitable to be adapted to WRATH: Aeon of Ruin once it will release so expect more and more extensions to come to vitaQuake. This release sets up the grounds for advanced mods support with external textures support, external entities support, limit remotions, Half Life BSP and BSP2 support as well as bugfixes, optimization and new contents (eg. SSAA support).

Changelog:
- Updated to latest vitaGL commit.
- Minor speedup changes in vitaGL related code.
- Implemented DarkPlaces's extensions system (EBFS).
- Added several new QuakeC commands. (See below for the complete list).
- Added several new DarkPlaces extensions support (See below for the complete list).
- Added support for pak files with names different from pak#.pak.
- Added support for custom crosshairs (More info below).
- Made float arithmetic operations faster with NEON ARM code usage where possible.
- Added support for custom args at launch time.
- Added support for Half Life BSP.
- Removed static entities number limit.
- Removed efrags number limit.
- Fixed -mem launch arg. Now works as expected.
- Huge code cleanup.
- Added support for -bat launch arg to launch vitaQuake with a batch file.
- Added support for transparent surfaces (U_ALPHA and U_RENDERAMT).
- Increased edicts max number limit from 600 to 32768.
- Increased alias model vertices number limit from 1024 to 5120.
- Made possible to use mods with shareware Quake pak files.
- Added host_timescale command support to alter game speed.
- Increased vitaQuake main thread stack size.
- Added EndFrame function support for entities.
- Fixed a potential out of bounds bug in particles code.
- Added support for external entities file in .ent format.
- Added Water Opacity voice in Options menu.
- Implemented map downloader. Now when joining an online server, map will be downloaded if missing.
- Added sv_progs support to use custom progs.dat files.
- Added left and right handed weapon positioning.
- Added set and seta commands support.
- Added support for 64k globals in progs.dat.
- Added BSP2 support.
- Added support to EF_BLUE, EF_RED and EF_NODRAW effects.
- Added support for external textures in .tga format.
- Added writeconfig and saveconfig commands support.
- Reworked Options menu, now Graphics settings will have their own menu.
- Unbinded 2D rendering from 3D ones. Now it's possible to scale 2D rendering only and viceversa.
- Added supersampling anti-aliasing (SSAA) support.
- Fixed some flaws in models loading that could lead to memory corruption.
- Implemented an hardcoded patch for original Quake charset that improves Y letter glyph quality.
- Increased alias model triangles number limit from 2048 to 4096.
- Made so that .lit files won't be loaded from id1 folder if a mod/missionpack is loaded (fixes several bugs with lightmaps in missionpacks and mods).
- Increased default hunk mem size from 32MB to 64MB.

New QuakeC commands:

- acos
- asin
- atan
- atan2
- bitshift
- bound
- copyentity
- fclose
- fgets
- findchain
- findchainfloat
- fopen
- fputs
- log
- max
- min
- randomvec
- stof
- strcat
- strlen
- strunzone
- strzone
- substring
- tan
- tracebox
- unzone
- zone

Supported DarkPlaces extensions:

- DP_CON_SET
- DP_CON_SETA
- DP_EF_BLUE
- DP_EF_NODRAW
- DP_EF_RED
- DP_ENT_ALPHA
- DP_GFX_EXTERNALTEXTURES
- DP_GFX_EXTERNALTEXTURES_PERMAPTEXTURES
- DP_HALFLIFE_MAP
- DP_LITSUPPORT
- DP_QC_ASINACOSATANATAN2TAN
- DP_QC_COPYENTITY
- DP_QC_CVAR_STRING
- DP_QC_EDICT_NUM
- DP_QC_ETOS
- DP_QC_FINDCHAIN
- DP_QC_FINDCHAINFLOAT
- DP_QC_MINMAXBOUND
- DP_QC_NUM_FOR_EDICT
- DP_QC_RANDOMVEC
- DP_QC_SINCOSSQRTPOW
- DP_QC_TRACEBOX
- DP_SND_FAKETRACKS
- DP_SV_MODELFLAGS_AS_EFFECTS
- DP_SV_NODRAWTOCLIENT
- DP_SV_DRAWONLYTOCLIENT
- EXT_BITSHIFT
- FRIK_FILE

Example of working bat file:

Code: Select all

quake -game YPOD +map start -mem 96
Thanks to all my Patroners for their awesome support:
- Dieter B
- 2Mourty
- Andyways
- BOBdotEXE
- Count Duckula
- Daniel
- Daniel Krusenbaum
- Demodex
- DiDoSvK
- drd7of14
- Eduardo Minguez
- Gelson Silva
- GregoryRasputin
- Igor Kovacs Biscaia
- Jared Breland
- Lars Zondervan
- Mored1984
- gnmmarechal
- Nel MacAlasdair
- Oleg Des
- Pirloui
- polytoad
- PSX-Place.com
- RaveHeart
- rsn8887
- Samuel Batista
- styroteqe
- suLac4ever
- T33Hud
- Tain Sueiras
- The Vita3k Project
- Thomas Würgler
- Troy Murray
- Yakara

Custom Crosshair:
Starting with vitaQuake v.4.0, it will be possible to use a completely custom crosshair with the game.
To do so, you should create a file named xhair.bin and place it in ux0:data/Quake/GAMEFOLDER folder (GAMEFOLDER will be id1 for main Quake for example).
This file must contains 64 bytes that will define the 8x8 crosshair glyph. A byte set at 0xFE will mean a visible pixel. A byte set at 0xFF will mean an invisible pixel.
The custom crosshair usage can be enabled in Options menu. If no xhair.bin is provided, when Custom crosshair will be set, QuakeWorld crosshair2 will be used.
You can also alter crosshair color by setting these three values in config.cfg:
crosshaircolor_r, crosshaircolor_g, crosshaircolor_b.
By default these three values are set at 255, 255, 0.



Download:

https://vitadb.rinnegatamante.it/#/info/10

P.S. Related to mods support, vitaQuake GitHub readme now provides a list of already tested mods and their working state: https://github.com/Rinnegatamante/vitaQuake
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

Post Reply

Return to “HENkaku”