Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

SOLVED: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Everything that is PSP-related but doesn't go in any other subforum
User avatar
darkenvy
Posts: 192
Joined: Sat Mar 10, 2012 4:37 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by darkenvy » Sun Jun 29, 2014 2:31 am

I got the sound to work on 3.71 OFW but problematically! More to follow shortly

=====

Okay, so the sound was cutting in and out. If I ran a homebrew on 3.71OFW it would fail to run and would crash the sound. If I was scrolling on the XMB the sound would crackle and crash.

I flashed from 3.71OFW to 3.71m33 and the sound now works perfectly! I will be staying on this version for this PSP :P. Funny, I feel like moving to m33 wasn't directly the fix, more that reflashing 3.71 fixed a corrupted sector in the sound prx or something. I do not know, but I feel something is wrong with this flash :P

Thanks guys for taking my instinct seriously. I knew it wasn't a bad chip! :D *happy*
Advertising
Last edited by SMOKE on Sun Jun 29, 2014 3:26 am, edited 1 time in total.
Reason: merged posts
PSVita 1 : Unboxed → 1.61 → Everybody's Tennis Exploit → 1.81 → Urbanix Exploit
PSVita 2 : 1.813.51 → Rejuvinate & TN-V
PSTV 1 : 3.35 → Whitelist Hack & Rejuvinate
PSTV 2 : Latest FW Always

Alpmaster
Posts: 605
Joined: Wed Apr 04, 2012 11:17 am
Location: United States
Contact:

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by Alpmaster » Sun Jun 29, 2014 3:50 pm

PSPcfwDUDE wrote:Download the Chronoswitch Downgrader: http://wololo.net/downloads/index.php/download/949
Download 6.60 OFW: http://wololo.net/downloads/index.php/download/947
Put their folders to PSP/GAME/here, run the Chronoswitch Downgrader and re-flash 6.60.
If the problem goes away try installing 6.60 PRO-C and see if the problem persists: http://wololo.net/download.php?f=660Pro-C-fix3.zip
ok now what?
Advertising
Game On!

User avatar
darkenvy
Posts: 192
Joined: Sat Mar 10, 2012 4:37 am

Re: SOLVED: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by darkenvy » Sun Jun 29, 2014 9:37 pm

Alphamaster, are you having the same problem?
PSVita 1 : Unboxed → 1.61 → Everybody's Tennis Exploit → 1.81 → Urbanix Exploit
PSVita 2 : 1.813.51 → Rejuvinate & TN-V
PSTV 1 : 3.35 → Whitelist Hack & Rejuvinate
PSTV 2 : Latest FW Always

dattebayo.sama14
Posts: 4
Joined: Mon Oct 08, 2018 11:35 am

Re: SOLVED: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by dattebayo.sama14 » Sat Oct 20, 2018 12:43 pm

Hello guys,

It Looks like i have somewhat the same issue. my audio sounds like a chipmunk as if it is in fastforward. I tried to downgrade from 6.60 to 6.20 but no results. I can play mp3s like normal so its not a speaker audio. i also tried it with headphones and same results. I have psp 3000
Last edited by dmaskell92 on Sun Oct 21, 2018 3:56 pm, edited 1 time in total.
Reason: Friendly edit to embed those YouTube videos :)

dattebayo.sama14
Posts: 4
Joined: Mon Oct 08, 2018 11:35 am

Re: SOLVED: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by dattebayo.sama14 » Sun Oct 21, 2018 7:09 pm

Thank you dmaskell92 :D I am just waiting if there is someone out there who can help me with this old device :(

Post Reply

Return to “General”