Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

[RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

HENkaku is a native Homebrew Enabler for the PS Vita and PS TV. It lets you run homebrews on the PS Vita
Post Reply
User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 758
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

[RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

Post by Rinnegatamante » Thu Sep 06, 2018 12:00 pm

AnalogsEnhancer v.1.0

This little kernel plugin allows users to improve their experience with PSVITA analogs. It allows to:

- Set a specific deadzone value between 0 and 128 for each analog
- Enable software rescaling of analogs output for better precision (Thanks to rsn8887)
- Force PSVITA system to use ANALOG_WIDE mode even when ANALOG mode is used causing a better precision in general

How to use:

- Install the plugin under *KERNEL in your taiHen config file.
- Place the config.txt file in ux0:data/AnalogsEnhancer.
- Edit the config.txt file according to what you need.

config.txt structure:

config.txt has 4 values that can be edited:

Example of config.txt:

Code: Select all

left=0,n;right=0,n
First 0 value is the deadzone for left analog.
Second parameter for left is either if you want to enable or disable software rescaling (can be y or n which stands for yes and no).
The same applies for right analog.

Credits:

- rsn8887 for the radial scaling algorithm used for software rescaling.
- All my Patroners for their awesome support:
* 2Mourty
* Andyways
* CountDuckula
* Daniel Crane
* Defkyle
* Elwood Blues
* Florian Gaul
* Gelson Silva
* Jared Breland
* Justin
* Lars Zondervan
* gnmmarechal
* Pirloui
* polytoad
* PSX-Place.com
* Ramerson Wesley Araújo
* Roman Murashow
* rsn8887
* Samuel Batista
* T33Hud
* Troy Murray
* Yakara Network

Download:

http://vitadb.rinnegatamante.it/#/info/402
Advertising
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

zobu312
Posts: 1
Joined: Tue Dec 17, 2013 2:27 pm

Re: [RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

Post by zobu312 » Thu Sep 06, 2018 1:55 pm

Thank you man. One of my Vitas has a problematic left analog stick that even after replacing 4 times broke the same way. It first stops getting inputs for either x or y axis, than stop working altogether. I can finally disable the left stick for good. Thanks again.
Advertising

User avatar
b2p1mp
Posts: 765
Joined: Fri Aug 24, 2012 3:40 pm
Location: USA

Re: [RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

Post by b2p1mp » Fri Sep 07, 2018 2:54 am

Thank you. I will try this out very soon.
Twenty Minutes Into the Future

Dames4days
Posts: 1
Joined: Fri Sep 07, 2018 7:52 am

Re: [RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

Post by Dames4days » Fri Sep 07, 2018 8:25 am

Awesome! Thanks a lot! I needed this for my broken left stick. Just wondering can you disable them on the system then enable the sticks only on the DS4/DS3?

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 758
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

Post by Rinnegatamante » Fri Sep 07, 2018 8:37 am

Dames4days wrote:
Fri Sep 07, 2018 8:25 am
Awesome! Thanks a lot! I needed this for my broken left stick. Just wondering can you disable them on the system then enable the sticks only on the DS4/DS3?
I suppose this could in theory be done, i can give it a try.
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

Mrgreezy3
Posts: 176
Joined: Sat Apr 21, 2012 1:01 pm

Re: [RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

Post by Mrgreezy3 » Sun Sep 30, 2018 11:28 am

After time of play in adrenaline maybe 10 mins or so this freezes my vita im on 3.68 h encore. Any solution?

RubyRoseRed
Posts: 5
Joined: Mon Sep 17, 2018 5:06 pm

Re: [RELEASE] AnalogsEnhancer - Plugin to set analogs deadzone/improve analogs usage

Post by RubyRoseRed » Sat Oct 06, 2018 2:11 am

Mrgreezy3 wrote:
Sun Sep 30, 2018 11:28 am
After time of play in adrenaline maybe 10 mins or so this freezes my vita im on 3.68 h encore. Any solution?
Freezes me too, whether I'm playing DBZ Shin Budokai on adrenaline or Borderlands 2, the game freezes after a short time and I have to restart my vita to fix it

Post Reply

Return to “HENkaku”