Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

[RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

HENkaku is a native Homebrew Enabler for the PS Vita and PS TV. It lets you run homebrews on the PS Vita
User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 749
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Sat Mar 10, 2018 12:41 pm

vitaQuakeII v.1.5 available for download, now with hardware acceleration!

Changelog:

- Switched from software rendering to hardware accelerated rendering ith vitaGL.
- Moved from mixed 480x272/960x544 resolution to full native 960x544 resolution.
- Fixed native screenshot feature (Scr_Screenshot). Now works as intended.
- Added a "limit framerate" voice in Options menu to cap framerate to 30.
- Added a "show fps" voice in Video menu to show framerate while playing.
- Fixed mp3 support for CDAudio soundtrack. Now works as intended.
- Added "render shadows" voice in Video menu to enable/disable entities shadows rendering.
- Improved right analog aiming sensibility (thanks to rsn8887/ShroomKing).

Download: http://vitadb.rinnegatamante.it/#/info/278
Advertising
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

mrdude
Posts: 11
Joined: Thu Feb 01, 2018 6:48 pm

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by mrdude » Sat Mar 10, 2018 4:20 pm

It might work ok with the shareware game, for the full game this update breaks video playback, crashes loading old game saves, and brightness doesn't work.

Thanks for releasing though, I do hope you fix these things which previously worked on the full game in the last version released.
Advertising

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 749
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Sat Mar 10, 2018 4:46 pm

mrdude wrote:
Sat Mar 10, 2018 4:20 pm
It might work ok with the shareware game, for the full game this update breaks video playback, crashes loading old game saves, and brightness doesn't work.

Thanks for releasing though, I do hope you fix these things which previously worked on the full game in the last version released.
Collect coredumps for those crashes and post them here or send me them in PM so i can try to figure out what's crashing. (I do not own a Quake II installation with cinematics, so never tested them with openGL renderer).
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

mrdude
Posts: 11
Joined: Thu Feb 01, 2018 6:48 pm

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by mrdude » Sat Mar 10, 2018 5:07 pm

Rinnegatamante wrote:
Sat Mar 10, 2018 4:46 pm
mrdude wrote:
Sat Mar 10, 2018 4:20 pm
It might work ok with the shareware game, for the full game this update breaks video playback, crashes loading old game saves, and brightness doesn't work.

Thanks for releasing though, I do hope you fix these things which previously worked on the full game in the last version released.
Collect coredumps for those crashes and post them here or send me them in PM so i can try to figure out what's crashing. (I do not own a Quake II installation with cinematics, so never tested them with openGL renderer).
I'll upload the game file later today and pm you the link with the cinematics so you can test yourself.

cos
Posts: 1
Joined: Sat Mar 10, 2018 7:38 pm

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by cos » Sat Mar 10, 2018 7:45 pm

Rinnegatamante wrote:
Sat Mar 10, 2018 4:46 pm
Collect coredumps for those crashes and post them here or send me them in PM so i can try to figure out what's crashing. (I do not own a Quake II installation with cinematics, so never tested them with openGL renderer).
Thank you very much for this nice update. I also get a crash with the full version though. A core dump can be found here:

http://s000.tinyupload.com/index.php?fi ... 3709596070

futurealbert
Posts: 2
Joined: Wed Jan 31, 2018 2:16 pm

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by futurealbert » Sun Mar 11, 2018 12:10 am

I get crash when I try to go console from options menu.
Nevermind, once I used files from proper copy of game and not the data download on the same page as the release.

NakedFaerie
Posts: 38
Joined: Mon Jan 24, 2011 3:45 am

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by NakedFaerie » Mon Mar 12, 2018 4:00 am

A few problems.
1, no videos play. You can hear them but its just a black screen.
2, previous savegames refuse to load, crashes every time you try to load an old savegame that works fine on the old version.
3, settings are never saved. You have to set it up everytime you load the game. Old version remembered settings this version doesn't.
4, old version was smoother. This might be 30-60fps but it doesn't feel as smooth as the last version. FPS does drop to below 20 sometimes, mainly with enemies and explosions on screen.

Ok, this does look better but old version plays better and remembers savegame. New version I have to start all over again.

User avatar
szczuru
Posts: 168
Joined: Tue Oct 06, 2015 9:18 pm

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by szczuru » Mon Mar 12, 2018 10:38 am

NakedFaerie wrote:
Mon Mar 12, 2018 4:00 am
A few problems.
1, no videos play. You can hear them but its just a black screen.
2, previous savegames refuse to load, crashes every time you try to load an old savegame that works fine on the old version.
3, settings are never saved. You have to set it up everytime you load the game. Old version remembered settings this version doesn't.
4, old version was smoother. This might be 30-60fps but it doesn't feel as smooth as the last version. FPS does drop to below 20 sometimes, mainly with enemies and explosions on screen.

Ok, this does look better but old version plays better and remembers savegame. New version I have to start all over again.
I have same problems

defkyle
Posts: 2
Joined: Fri Sep 19, 2014 2:58 pm

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by defkyle » Mon Mar 12, 2018 10:50 am

First of all big thanks to Rinnegatamante for another great release.
My only issue was the brightness which I was able to fix by changing the gl_modulate from 1 to 2.5.

Try it if you have the same issue.

simando
Posts: 9
Joined: Thu Aug 18, 2016 2:49 pm

Re: [RELEASE] vitaQuakeII - Quake II port for PSVITA

Post by simando » Tue Mar 13, 2018 10:01 am

Just wanted to say thanks to the dev, absolutely loving playing this and as I'm rubbish at getting these things to work it was super easy to install. Amazing.

Post Reply

Return to “HENkaku”