#201179 by wussie
Mon Nov 19, 2012 3:50 am
I'm running 1.81 with the Gravity Crash exploit. I've got a few emulators working thus far (daedalus works great, no sound though...) NES works perfectly, Gameboy (Masterboy to be exact) runs just as well as on my PSP. I have yet to get a SNES emulator to actually work. They either crash when trying to load my ROM list, or the best one I had one of the versions of Euphoria would load the rom, but then started to load the default settings (speedhacks to be exact) and would hang there (I expect the speed hacks, trying to overclock the virtual PSP CPU in the PSP emulator on the Vita is likely to cause such problems, lol). Any ideas on what I can do to fix these issues? What Emulators have you guys found that work the best?
Advertising
#201377 by ViRGE
Mon Nov 19, 2012 12:49 pm
wussie wrote:Locks up when I try and load my ROMs folder, then Errors out, C1-2858-3
It may be choking on a specific ROM. I'd pare down the ROM list to a single ROM (preferably something popular) and seeing what that gets you. The version of SNES9X that JonathanH linked to is the correct one for TN.
#201429 by rafael707
Mon Nov 19, 2012 3:47 pm
wussie wrote:I'm running 1.81 with the Gravity Crash exploit. I've got a few emulators working thus far (daedalus works great, no sound though...) NES works perfectly, Gameboy (Masterboy to be exact) runs just as well as on my PSP. I have yet to get a SNES emulator to actually work. They either crash when trying to load my ROM list, or the best one I had one of the versions of Euphoria would load the rom, but then started to load the default settings (speedhacks to be exact) and would hang there (I expect the speed hacks, trying to overclock the virtual PSP CPU in the PSP emulator on the Vita is likely to cause such problems, lol). Any ideas on what I can do to fix these issues? What Emulators have you guys found that work the best?


The fastes snes emu is snes9x r5 euphoria, but you cant load or save savedata, it always crashed for me :( try snes tyl, its slower but doesnt crash.
#202076 by wussie
Tue Nov 20, 2012 5:54 pm
I tried paring down my roms list, and it'll load the list now, but when I tried to start Super Mario World, it's just hanging at loading the settings.
#202111 by Sylen7Nato
Tue Nov 20, 2012 7:23 pm
i had this same problem, too many roms will make that happen...what i did to fix it was make individual folders with about 50-100 roms in each folder like this:

A-D
E-G
H-K
L-N
and so on...

i have about 900 roms total in my snes emulator and havent had any problems since i separated them...i also had to do this with all my other emu's when the same problems occurred, but it was always the same fix...id say i have about 5000+ roms total over 5 different emu's on my Vita...if i didnt have the same thing on my GO, i probably wouldnt update to 2.0, cuz its just fun saying i have that many games on one handheld console (even though i wont EVER get around to playing all of them). xD
#202283 by wussie
Wed Nov 21, 2012 4:43 am
Got it running, then my gf's 2 year old managed to factory reset and wipe the vita. Now it's updated to 2.0, here's hoping that they release an exploit soon.
#202305 by ViRGE
Wed Nov 21, 2012 6:08 am
wussie wrote:Got it running, then my gf's 2 year old managed to factory reset and wipe the vita. Now it's updated to 2.0, here's hoping that they release an exploit soon.
:shock:

Well that bites. Sorry to hear that, man.
#202306 by wussie
Wed Nov 21, 2012 6:09 am
At least now I know all the tricks to get things working, and maybe next time I can get audio working on the 64.

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests