Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

Black Friday Sale: Playstation Plus 1 Year subscription is $39.99 (33% off) on Amazon and other retailers, while supplies last.

Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

VHBL (Vita Half Byte Loader) is an open source tool to load PSP homebrews on the Playstation Vita.
VHBL can be downloaded at http://wololo.net/vhbl
dkeeper
Posts: 13
Joined: Wed Oct 09, 2013 5:52 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by dkeeper » Tue Nov 12, 2013 5:37 pm

I dont have the v2 fix though, maybe that one is creating some trouble?
Will test it out in a few mins.

Edit: Works like a charm with: This v2 Fix
Advertising

User avatar
titegtnodI
Posts: 149
Joined: Thu Jun 27, 2013 2:10 am
Location: Canada, Ontario

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by titegtnodI » Tue Nov 12, 2013 8:31 pm

dkeeper wrote:I dont have the v2 fix though, maybe that one is creating some trouble?
Will test it out in a few mins.

Edit: Works like a charm with: This v2 Fix
Thanks! I'll put this link on the frontpage.
Advertising

dkeeper
Posts: 13
Joined: Wed Oct 09, 2013 5:52 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by dkeeper » Tue Nov 12, 2013 8:54 pm

More positive news, just to state that something works :)
Pico Drive 1.51 out of the Homebrew thread here works.
Proof:
Menu
Crusader of Centy / Soleil (Region depending name)
Shining in the darkness


There appear to be some slowdowns with the bilinear filtering on some games though, depending on the amount of sprites the Vita has to render. Just turn it off and it should work just fine :)
If there is some sound stuttering, then you have to choose the highest settings for the sound emulation in the options.

One question about the Snes emulator:
I have some pretty hard slowdowns on the Kirby games. Are there some settings I have to change to get it running fast?

t3nczar
Posts: 12
Joined: Sat Nov 09, 2013 4:38 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by t3nczar » Tue Nov 12, 2013 10:40 pm

titegtnodI wrote:
dkeeper wrote:I dont have the v2 fix though, maybe that one is creating some trouble?
Will test it out in a few mins.

Edit: Works like a charm with: This v2 Fix
Thanks! I'll put this link on the frontpage.

I tried installing the latest fix but, there is still the issue. :/ any help would be appreciated.

dkeeper
Posts: 13
Joined: Wed Oct 09, 2013 5:52 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by dkeeper » Tue Nov 12, 2013 11:02 pm

t3nczar wrote: I tried installing the latest fix but, there is still the issue. :/ any help would be appreciated.
Do the following: redownload Nester, extract the install zip, put the roms you want inside the rom folder, "compress" it again with the "store" settings to INSTALL.ZIP and copy it again to the ps vita. install it like any other homebrew and it should work.
If it doesn't work, jut put the roms inside the roms folder of the zip archive directly, instead of extracting, then copy it to the ps vita and afterwards install. Works the same way.
Then you should be able to choose a rom.

Edit: How did you install and run nester, your problem seems a little bit strange to me D:

t3nczar
Posts: 12
Joined: Sat Nov 09, 2013 4:38 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by t3nczar » Wed Nov 13, 2013 12:35 am

dkeeper wrote:
t3nczar wrote: I tried installing the latest fix but, there is still the issue. :/ any help would be appreciated.
Do the following: redownload Nester, extract the install zip, put the roms you want inside the rom folder, "compress" it again with the "store" settings to INSTALL.ZIP and copy it again to the ps vita. install it like any other homebrew and it should work.
If it doesn't work, jut put the roms inside the roms folder of the zip archive directly, instead of extracting, then copy it to the ps vita and afterwards install. Works the same way.
Then you should be able to choose a rom.

Edit: How did you install and run nester, your problem seems a little bit strange to me D:
Anyway you could provide me with your nester folder? I did exactly what the tutorial said. Transferred the files with "store" and recompressed the INSTALL.ZIP. I tried everything.
My other emulators work fine and the roms are visable...

Gootah
Posts: 38
Joined: Mon Dec 17, 2012 12:53 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by Gootah » Wed Nov 13, 2013 5:40 am

Can someone run Streets of Rage 2 for me and tell me the result?

dkeeper
Posts: 13
Joined: Wed Oct 09, 2013 5:52 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by dkeeper » Wed Nov 13, 2013 6:50 am

t3nczar wrote: Anyway you could provide me with your nester folder? I did exactly what the tutorial said. Transferred the files with "store" and recompressed the INSTALL.ZIP. I tried everything.
My other emulators work fine and the roms are visable...
Here`s my Nester version. (without roms though!).Hope it helps.

Edit: Streets of Rage 2 working.

t3nczar
Posts: 12
Joined: Sat Nov 09, 2013 4:38 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by t3nczar » Wed Nov 13, 2013 1:46 pm

dkeeper wrote:
t3nczar wrote: Anyway you could provide me with your nester folder? I did exactly what the tutorial said. Transferred the files with "store" and recompressed the INSTALL.ZIP. I tried everything.
My other emulators work fine and the roms are visable...
Here`s my Nester version. (without roms though!).Hope it helps.

Edit: Streets of Rage 2 working.

Thanks so much! I will try your version when I get home. :3

EDIT: IT WORKS! THANK YOU!

dkeeper
Posts: 13
Joined: Wed Oct 09, 2013 5:52 pm

Re: Having Trouble Running Emulators? Read This! [Tutorial]

Post by dkeeper » Thu Nov 14, 2013 7:04 am

t3nczar wrote: Thanks so much! I will try your version when I get home. :3

EDIT: IT WORKS! THANK YOU!
Nice, have fun :)

Post Reply

Return to “Vita Half Byte Loader”