Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

SOLVED: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Everything that is PSP-related but doesn't go in any other subforum
User avatar
darkenvy
Posts: 191
Joined: Sat Mar 10, 2012 4:37 am

SOLVED: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by darkenvy » Thu Jun 26, 2014 5:42 am

Hey guys,

So I have this PSP 2000, when it first came into my hands it had sound. It was on version 2.81 or 3.2-ish (I recieved two PSPs at the time, one for me and one for my friend and I can't remember which was which). Anyways, after upgrading to 6.60 ME-1.8 I no longer get sound at all! Not from the speakers nor the headphone jack. I do not remember an exact time that it happened; ie: if it was the official 6.60 or the CFW.

I remember messing with the Flash0 and Flash1 a while ago (custom themes) and thought perhaps something touched or messed up the one responsible for audio. Any advice or ways to check? A debug homebrew? Thanks

:ugeek:
Advertising
Last edited by darkenvy on Sun Jun 29, 2014 3:21 am, edited 1 time in total.
PSVita 1 : Unboxed → 1.61 → Everybody's Tennis Exploit → 1.81 → Urbanix Exploit
PSVita 2 : 1.813.51 → Rejuvinate & TN-V
PSTV 1 : 3.35 → Whitelist Hack & Rejuvinate
PSTV 2 : Latest FW Always

User avatar
The Z
VIP
Posts: 5505
Joined: Thu Jan 27, 2011 4:26 pm
Location: Deutschland
Contact:

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by The Z » Thu Jun 26, 2014 7:01 am

A firmware update replaces every file inside of the flash0, regardless of you using custom themes via ctf or via the flash0.

Delete/rename your /seplugins/ folder and see if something changes.

Otherwise it should be a hardware defect.
Advertising
White PSV TV - 32GB - 3.65 CFW
White PSV 1000 - 32GB - 3.65 CFW
2x PSV 2000 - 32/64GB - 3.65 CFW
PSP Fat 1000 - TA-081 - 6.61 ME-2.3
PSP Slim 2000 - TA-085¹ - 6.61 ME-2.3
4x PSPgo & 1x PSP 3kº⁴ᶢ - 6.61 LME-2.3∞

User avatar
darkenvy
Posts: 191
Joined: Sat Mar 10, 2012 4:37 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by darkenvy » Thu Jun 26, 2014 3:52 pm

Yes but the problem only came about when I decided to add a CFW. Before that it was fully working on >3.2ish.

Oh and deleting my SE folder did not help :P
PSVita 1 : Unboxed → 1.61 → Everybody's Tennis Exploit → 1.81 → Urbanix Exploit
PSVita 2 : 1.813.51 → Rejuvinate & TN-V
PSTV 1 : 3.35 → Whitelist Hack & Rejuvinate
PSTV 2 : Latest FW Always

User avatar
jack52032
Posts: 379
Joined: Thu Dec 19, 2013 1:17 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by jack52032 » Thu Jun 26, 2014 6:49 pm

darkenvy wrote:Yes but the problem only came about when I decided to add a CFW. Before that it was fully working on >3.2ish.

Oh and deleting my SE folder did not help :P
Try reflashing the psp

User avatar
darkenvy
Posts: 191
Joined: Sat Mar 10, 2012 4:37 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by darkenvy » Sat Jun 28, 2014 2:37 am

Which way should i do so? Reflash 6.60? Or go through the process of a Pandora battery? I am a bit skeptical of doing the Pandora method but other than that i don't think i could flash again. You can't flash the same firmware. :s

Or should I copy someone's flash0 and flash 1 files through usb? :p
PSVita 1 : Unboxed → 1.61 → Everybody's Tennis Exploit → 1.81 → Urbanix Exploit
PSVita 2 : 1.813.51 → Rejuvinate & TN-V
PSTV 1 : 3.35 → Whitelist Hack & Rejuvinate
PSTV 2 : Latest FW Always

PSPcfwDUDE
Posts: 236
Joined: Sat Nov 26, 2011 7:55 pm

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by PSPcfwDUDE » Sat Jun 28, 2014 4:18 am

Download the Chronoswitch Downgrader: http://wololo.net/downloads/index.php/download/949
Download 6.60 OFW: http://wololo.net/downloads/index.php/download/947
Put their folders to PSP/GAME/here, run the Chronoswitch Downgrader and re-flash 6.60.
If the problem goes away try installing 6.60 PRO-C and see if the problem persists: http://wololo.net/download.php?f=660Pro-C-fix3.zip

User avatar
Taronish3
Posts: 786
Joined: Sun Oct 09, 2011 7:36 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by Taronish3 » Sat Jun 28, 2014 5:27 am

use the Pandora & ms to test 5.00 m33 in if its a 2000 psp.
i love my psvita wololo site rocks . PSVITA h-encore enso 3.65 PlayStation® waiting for ps3 emu on PS vita
Trophies
Image
PSNTrophy
Image

User avatar
darkenvy
Posts: 191
Joined: Sat Mar 10, 2012 4:37 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by darkenvy » Sat Jun 28, 2014 10:07 pm

Downgraded to 5.00 m33 using pandoras battery and during the flashing, the speakers cracked! :D. Afterwards the speakers continued to crack. I am going to downgrade to 1.50 OFW but for some reason PSPTools is giving me a hard time. It wants a 1.50 "update" PBP instead of the official 1.50.PBP? I renamed UPDATE.PBP to 150.PBP. Maybe its being picky and doesnt like it. Or do I need something else?
PSVita 1 : Unboxed → 1.61 → Everybody's Tennis Exploit → 1.81 → Urbanix Exploit
PSVita 2 : 1.813.51 → Rejuvinate & TN-V
PSTV 1 : 3.35 → Whitelist Hack & Rejuvinate
PSTV 2 : Latest FW Always

User avatar
jack52032
Posts: 379
Joined: Thu Dec 19, 2013 1:17 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by jack52032 » Sat Jun 28, 2014 10:17 pm

darkenvy wrote:Downgraded to 5.00 m33 using pandoras battery and during the flashing, the speakers cracked! :D. Afterwards the speakers continued to crack. I am going to downgrade to 1.50 OFW but for some reason PSPTools is giving me a hard time. It wants a 1.50 "update" PBP instead of the official 1.50.PBP? I renamed UPDATE.PBP to 150.PBP. Maybe its being picky and doesnt like it. Or do I need something else?
can you even install 1.50 fw on a slim? psp 2000 release fw is 3.60 try 3.71

User avatar
darkenvy
Posts: 191
Joined: Sat Mar 10, 2012 4:37 am

Re: PSP No sound (Suspected Firmware problem)

Post by darkenvy » Sat Jun 28, 2014 11:06 pm

Oh pardon me :P, you're right! I'll give 3.71 a shot.
PSVita 1 : Unboxed → 1.61 → Everybody's Tennis Exploit → 1.81 → Urbanix Exploit
PSVita 2 : 1.813.51 → Rejuvinate & TN-V
PSTV 1 : 3.35 → Whitelist Hack & Rejuvinate
PSTV 2 : Latest FW Always

Post Reply

Return to “General”