Advertising (This ad goes away for registered users. You can Login or Register)

[UPDATED v.1.2] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Submit here your entries for the Revitalize Competition. Deadline is September 30th.
Rules can be found here: http://wololo.net/revitalize/
twisted
Posts: 7
Joined: Mon Mar 05, 2012 4:43 pm

Re: vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by twisted » Tue Oct 27, 2015 3:43 pm

Rinnegatamante wrote:[
I'll try to see what i can do but at the moment there are no sample for sceAudio and trying to make it work good is not so easy cause it accepts only some samplerate and doesn't have a built-in loop mode for example (which is hardly needed for streaming like vitaQuake does [that's the motivation why the audio is a bit choppy]).
Have you checked the leaked official VIta SDK? Several example of how to use the Audio framework in there.
Advertising

TheGrandPubaa
Posts: 31
Joined: Sun Aug 19, 2012 5:54 pm

Re: [UPDATED v.1.1] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by TheGrandPubaa » Wed Oct 28, 2015 3:28 am

Rinnegatamante wrote:
TheGrandPubaa wrote:Just a couple of quick first impressions/comments. Firstly, when I try to invert the camera controls, it seems to invert horizontal as well instead of just inverting the vertical which is somewhat problematic. Secondly, I launched vitaQuake from PSP2Shell with no problems but when I went to quit the game, Unity closed rather than PSP2Shell booting back up.
Never used invert camera feature in any fps so i really didn't know that it inverts only vertical changes.
I'll patch it right now and it will be shipped with v.1.2.
Awesome, i'm looking forward to it.
Advertising

User avatar
b2p1mp
Posts: 765
Joined: Fri Aug 24, 2012 3:40 pm
Location: USA

Re: [UPDATED v.1.1] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by b2p1mp » Wed Oct 28, 2015 8:56 am

TheGrandPubaa wrote:
Rinnegatamante wrote:
TheGrandPubaa wrote:Just a couple of quick first impressions/comments. Firstly, when I try to invert the camera controls, it seems to invert horizontal as well instead of just inverting the vertical which is somewhat problematic. Secondly, I launched vitaQuake from PSP2Shell with no problems but when I went to quit the game, Unity closed rather than PSP2Shell booting back up.
Never used invert camera feature in any fps so i really didn't know that it inverts only vertical changes.
I'll patch it right now and it will be shipped with v.1.2.
Awesome, i'm looking forward to it.
That is also how I play fps with a gamepad using 2 analogs. Invert the vertical only. That is the most common method. There are some PS2 games that also invert horizontal and you cannot change it and it bugs me so much that I cannot play those games....
Twenty Minutes Into the Future

Dasio
Posts: 7
Joined: Sun Sep 29, 2013 3:49 pm

Re: [UPDATED v.1.1] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Dasio » Sun Nov 01, 2015 9:29 pm

I can't get vitaquake to work using rejuvenate. Every time I try to run it, it reaches this point:

Code: Select all

[Vita] load.c:131 Opening cache0:/VitaDefilerClient/Documents/homebrew.self for
reading.

[Vita] load.c:76 Read 0 bytes from cache0:/VitaDefilerClient/Documents/homebrew.
self

[Vita] load.c:145 Found a ELF, loading.

[Vita] load.c:200 Checking headers.

[Vita] load.c:227 Loading 4 program segments.

[Vita] load.c:268 Segment 0 is not loadable. Skipping.

[Vita] load.c:256 Allocated memory at 0x8C900000, attempting to load segment 1.

[Vita] load.c:256 Allocated memory at 0x8CA00000, attempting to load segment 2.

[Vita] load.c:276 Getting module info.

[Vita] load.c:282 Module name: vitaQuake.elf, export table offset: 0x0008C2B0, i
mport table offset: 0x0008C2E0
and then it just stays there, while nothing is happening. I've waited for 7+ minutes, and it still wont load. It would wait longer, but I need to keep touching my vita's screen so that it won't go into the freeze mode. Anyone else is having this problem?

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 758
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [UPDATED v.1.1] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Sun Nov 01, 2015 10:16 pm

Sounds pretty strange.
To solve you can start PSP2SHELL and then use it to launch vitaQuake.
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

zxc2
Posts: 9
Joined: Mon Oct 08, 2012 6:45 pm

Re: [UPDATED v.1.1] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by zxc2 » Mon Nov 02, 2015 12:56 am

Dasio wrote:I can't get vitaquake to work using rejuvenate. Every time I try to run it, it reaches this point:

Code: Select all

[Vita] load.c:131 Opening cache0:/VitaDefilerClient/Documents/homebrew.self for
reading.

[Vita] load.c:76 Read 0 bytes from cache0:/VitaDefilerClient/Documents/homebrew.
self

[Vita] load.c:145 Found a ELF, loading.

[Vita] load.c:200 Checking headers.

[Vita] load.c:227 Loading 4 program segments.

[Vita] load.c:268 Segment 0 is not loadable. Skipping.

[Vita] load.c:256 Allocated memory at 0x8C900000, attempting to load segment 1.

[Vita] load.c:256 Allocated memory at 0x8CA00000, attempting to load segment 2.

[Vita] load.c:276 Getting module info.

[Vita] load.c:282 Module name: vitaQuake.elf, export table offset: 0x0008C2B0, i
mport table offset: 0x0008C2E0
and then it just stays there, while nothing is happening. I've waited for 7+ minutes, and it still wont load. It would wait longer, but I need to keep touching my vita's screen so that it won't go into the freeze mode. Anyone else is having this problem?
You need to update you rejuvenate version. Use the last. I think is 3.4. That will fix you problem.

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 758
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [UPDATED v.1.2] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Tue Nov 03, 2015 7:02 pm

New version released (v.1.2) with some neat new features!

Changelog:
- Added Retrotouch and Touch support.
- Added Use Retrotouch voice in Options Menu to enable / disable retrotouch.
- Fix for Invert Camera feature. Now it inverts only Y-axis.
- Introduced Danzeff Keyboard to Quake Console allowing you to use it without any problem. (Press Select to show it)
- Replaced (not working) Lookstrafe voice with (working) Show Crosshair voice in Options menu.
- Replaced (not working) Lookspring voice with (working) Field of View (FOV) voice in Options menu.
- Replaced (not working) CD Music Volume voice with (working) Depth of Field voice in Options menu.
- Increased Surface Cache Size from 1 MB to 4 MBs and moved it to Heap Memory (It means slight frameboost for massive scenes).
- Increased Heap Size (usefull for Quake mods) from 16 MBs to 20 MBs.
Download: http://rinnegatamante.it/vitaQuake12.rar
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

User avatar
Poller77
Posts: 99
Joined: Wed Jul 10, 2013 5:32 pm

Re: [UPDATED v.1.2] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Poller77 » Wed Nov 04, 2015 2:45 am

Rinnegatamante wrote:New version released (v.1.2) with some neat new features!

Changelog:
- Added Retrotouch and Touch support.
- Added Use Retrotouch voice in Options Menu to enable / disable retrotouch.
- Fix for Invert Camera feature. Now it inverts only Y-axis.
- Introduced Danzeff Keyboard to Quake Console allowing you to use it without any problem. (Press Select to show it)
- Replaced (not working) Lookstrafe voice with (working) Show Crosshair voice in Options menu.
- Replaced (not working) Lookspring voice with (working) Field of View (FOV) voice in Options menu.
- Replaced (not working) CD Music Volume voice with (working) Depth of Field voice in Options menu.
- Increased Surface Cache Size from 1 MB to 4 MBs and moved it to Heap Memory (It means slight frameboost for massive scenes).
- Increased Heap Size (usefull for Quake mods) from 16 MBs to 20 MBs.
Download: http://rinnegatamante.it/vitaQuake12.rar
What does retrotouch and touch support do?

User avatar
Rinnegatamante
VIP
Posts: 758
Joined: Sat Mar 26, 2011 10:02 am
Contact:

Re: [UPDATED v.1.2] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by Rinnegatamante » Wed Nov 04, 2015 9:50 am

Poller77 wrote:
Rinnegatamante wrote:New version released (v.1.2) with some neat new features!

Changelog:
- Added Retrotouch and Touch support.
- Added Use Retrotouch voice in Options Menu to enable / disable retrotouch.
- Fix for Invert Camera feature. Now it inverts only Y-axis.
- Introduced Danzeff Keyboard to Quake Console allowing you to use it without any problem. (Press Select to show it)
- Replaced (not working) Lookstrafe voice with (working) Show Crosshair voice in Options menu.
- Replaced (not working) Lookspring voice with (working) Field of View (FOV) voice in Options menu.
- Replaced (not working) CD Music Volume voice with (working) Depth of Field voice in Options menu.
- Increased Surface Cache Size from 1 MB to 4 MBs and moved it to Heap Memory (It means slight frameboost for massive scenes).
- Increased Heap Size (usefull for Quake mods) from 16 MBs to 20 MBs.
Download: http://rinnegatamante.it/vitaQuake12.rar
What does retrotouch and touch support do?
Camera movement.
If you want, visit my website: http://rinnegatamante.it :D

em4nu3l0
Posts: 12
Joined: Mon Dec 02, 2013 2:15 am

Re: [UPDATED v.1.2] vitaQuake - Quake port for PSVITA

Post by em4nu3l0 » Thu Nov 05, 2015 4:37 pm

SMOKE says:

" To homebrew devs: Exiting back to the shell is done via your homebrew. Simply make it exit normally ( eg return 0; or exit(0); ) on exit instead of using sceKernelExitProcess. UVLoader doesn't cleanup the memory allocated by the homebrew, so you need to cleanup those resources before exiting to avoid problems after loading multiple homebrews."

add this please!

Post Reply

Return to “Revitalize Competition”