Bugs 0.11.1

Do not post feature requests here, please.
Before posting bugs report check the Image Bug reporting help & guidelines
Forum rules
Do not post Features/Improvments request here (i.e : AI being stupid is not a bug, not being able to do a mulligan is not a bug, etc..etc..)
Before posting, please read the Bugs reporting guideline
Post Reply
frankho
Posts: 18
Joined: Mon Nov 23, 2009 3:11 pm

Bugs 0.11.1

Post by frankho » Mon Mar 15, 2010 2:38 pm

I try "Halimar Excavator"(from WWK) in my deck but it only "mill" target player **1 card only** each time its ability trigers....

But I found that the content of _card.dat in 0.11.1 is changed to this:

[card]
primitive=Halimar Excavator
id=197129
rarity=C
[/card]

So how can I find the real function part of that card and fix this ability bug?

Thanks? ;)

[Edit Abra merged topic]

abrasax
Posts: 976
Joined: Wed Oct 15, 2008 7:46 am
Location: Switzerland

Re: How to "fix" a card's ability in 0.11.1 now?

Post by abrasax » Mon Mar 15, 2010 5:52 pm

Hi,

If a card has a bug, you can first of all look at the following : viewtopic.php?f=4&t=682

Reporting bugs is key for the enhancement of wagic.

Then if you want to correct a bug by yourself, or do some testing (evtl also including cards that are not 100% correct) you need to look into the primitive folder at the mtg.txt , all cards that are currently coded are now in this text data. Uncoded one are in the todo at the root of the set folder.

Enjoy,

Abra
We need your Help !!!
New to wagic ? Be sure to check the following :

Bug report: Bug reporting
Help us: Add cards & Compiling.
Customize: Themes FAQ, All images thread, Abra's Mediafire folder

Bogey
Posts: 6
Joined: Wed Mar 17, 2010 12:30 am

Bugs 0.11.1

Post by Bogey » Wed Mar 17, 2010 12:36 am

[EDIT: Abra]
Please post bug reports for version 0.11.1 here.
don't forget to check the list of known bugs: http://wololo.net/miki/index.php/Wagic/Bugs (we will update it asap)
[/EDIT]

I have encountered a bug regarding the Legend rule. It seems to be nullified where two exact copies of Legendary creatures (lands, artifacts) that still exist on play when the two copies are in play.
Last edited by abrasax on Wed Mar 17, 2010 1:16 pm, edited 1 time in total.
Reason: Sorry to mod your post, we didn't have an official topic for bugs in 0.11.1 now, so I just changed the title and added the above comments for all users of the forum

wololo
Site Admin
Posts: 3727
Joined: Wed Oct 15, 2008 12:42 am
Location: Japan

Re: Bug regarding ver .11.1

Post by wololo » Wed Mar 17, 2010 1:29 am

can you give a more precise example, so that I can reproduce the issue?

What cards were in play ?
What did you do ?
What happened ?
What did you expect to happen ?

Thanks

Bogey
Posts: 6
Joined: Wed Mar 17, 2010 12:30 am

Re: Bug regarding ver .11.1

Post by Bogey » Wed Mar 17, 2010 1:55 am

the cards in play:

Game 1: late game, 1 Nath of The Gilt Leaf (AI controlled), then the AI suddenly cast another 2 Naths, then casted hymn to tourach to me causing many elf tokens in the AI field. I lost.

I just play as usual. Current version .11.1

Game 2: my deck as a reanimator. AI: miller

The AI milled me, then reanimated Akroma. in my deck I have 2 copies of akroma. I also entomb+Zombify the second Akroma, thinking it might destroy both but the two copies still remain in the game.

The game just progress as usual. but the legend rule kept me thinking about it.

Game 3: Elf Deck Vs. Token Deck(AI)

AI have 5 saprolings, 5 forests, Gaea's Cradle. then suddenly played another Gaea's Cradle.

note: I just played as normal. In Classic mode.

Hope that helps.

nekoxid
Posts: 12
Joined: Wed Feb 10, 2010 9:02 am
Location: Somewhere in Europe...

Re: Bug regarding ver .11.1

Post by nekoxid » Wed Mar 17, 2010 8:01 am

Uh... I hope I'm writing this in the right place.
Yesterday I encountered an exception with one of my profile in Wagic (the current version) while tried to reconfigure the controls.
Here's the exception.log:

Code: Select all

Exception - Address load/inst fetch
EPC       - 0892C760 / JGEApp_Title.text + 00128760
Cause     - 10000010
Status    - 20008613
BadVAddr  - 00000012
zr:00000000 at:DEADBEEF v0:090A3A14 v1:0000000D
a0:00000002 a1:090A3E52 a2:00000006 a3:00000065
t0:000001F0 t1:090A3EF8 t2:089EE4E8 t3:090A3F0C
t4:00000000 t5:DEADBEEF t6:DEADBEEF t7:DEADBEEF
s0:0000000D s1:090A3A80 s2:00000034 s3:00000000
s4:00000000 s5:0000001D s6:08B0DF20 s7:08B00000
t8:DEADBEEF t9:DEADBEEF k0:09FBFF00 k1:00000000
gp:089F6BB0 sp:09FBFB70 fp:08B52E80 ra:0892B584
As for how it happened: for some reason on one of my profile the key configuration contained all the PSP button mapping multiple times on the same keys (like: Start = Start, Select = Select, Circle = Circle, etc, and all of them 4 times). Because of this it was kind of hard to navigate in the options and in-game. In this state, when I pressed the Left arrow during the remap, it dropped me this exception. In the end I managed to solve my problem by a different options.txt however that made me thinking: for the keybindings_psp there should be a check for each button, and the game would not let to map a button multiple times (for example: the game should not let me to have a O = Circle and a O = Square as a key configuration).

abrasax
Posts: 976
Joined: Wed Oct 15, 2008 7:46 am
Location: Switzerland

Re: Bug regarding ver .11.1

Post by abrasax » Wed Mar 17, 2010 1:07 pm

nekoxid wrote: for the keybindings_psp there should be a check for each button, and the game would not let to map a button multiple times (for example: the game should not let me to have a O = Circle and a O = Square as a key configuration).
Hi,

The keybinding stuff is a nice and pretty new feature, it has been decided to include it in this release even if not all "desired" functionality were included. Your point make sense and we had already a discussion internally about this. It is true that at the moment you can do some mistake within the keybinding that you could not be able to correct afterwards without reseting your settings... that why keybinding should be seens as an "advance feature" that was design mainly for non-psp player, and you should in any case make a backup of your option.txt before touching it.

The next release will probably fix this, you should always be able to map several function to the same button, but you should at least receive a warning from the system.
Bogey wrote:The game just progress as usual. but the legend rule kept me thinking about it.
The legendary rule is part of the normal testing run made at each release and is normally tested with ascendant evincar that should work. So legendary rule should work, I will test the particular problem that you're having and see where it comes from, just a quick questions, did you upgrade from 0.10.1 to 0.11.1 or was it a fresh install ? If you upgraded please check if you also copied accordingly the "sets" folder from 0.11.1 release because we changed the way legendary rule is coded in the cards.dat and that could be the reason of your problem.

Enjoy,

Abra
We need your Help !!!
New to wagic ? Be sure to check the following :

Bug report: Bug reporting
Help us: Add cards & Compiling.
Customize: Themes FAQ, All images thread, Abra's Mediafire folder

abrasax
Posts: 976
Joined: Wed Oct 15, 2008 7:46 am
Location: Switzerland

Bugs 0.11.1

Post by abrasax » Wed Mar 17, 2010 1:10 pm

Please post bug reports for version 0.11.1 here.
don't forget to check the list of known bugs: http://wololo.net/miki/index.php/Wagic/Bugs (we will update it asap)
We need your Help !!!
New to wagic ? Be sure to check the following :

Bug report: Bug reporting
Help us: Add cards & Compiling.
Customize: Themes FAQ, All images thread, Abra's Mediafire folder

Jean
Posts: 32
Joined: Tue Nov 18, 2008 5:12 am

Re: Bug regarding ver .11.1

Post by Jean » Wed Mar 17, 2010 1:45 pm

nekoxid wrote:Uh... I hope I'm writing this in the right place.
As for how it happened: for some reason on one of my profile the key configuration contained all the PSP button mapping multiple times on the same keys (like: Start = Start, Select = Select, Circle = Circle, etc, and all of them 4 times). Because of this it was kind of hard to navigate in the options and in-game. In this state, when I pressed the Left arrow during the remap, it dropped me this exception. In the end I managed to solve my problem by a different options.txt however that made me thinking: for the keybindings_psp there should be a check for each button, and the game would not let to map a button multiple times (for example: the game should not let me to have a O = Circle and a O = Square as a key configuration).
If you try to do that with the interface, you'll have a couple dozen of warning screens with a flashy big red message on a flashy white screen.
There is no way you can have done that in the interface by mistake.

Now, if you got this by changing your configuration file, this is another story. The configuration file is managed by the game, and if you don't want to break the game, you're supposed not to touch it.
The game actually SHOULD let you bind O = Circle and O = Square if that's what you want, there are cases when you want that, especially on PC ; wagic lets you do it after asking confirmations with huge warning screens and gives you plenty of opportunities to cancel that configuration.

Now if it's a bug that had the game write a broken configuration, that's something different, but it's not an issue with what it should let you do it or not. If it's the case, we'd like to know how you got the game to write such a configuration.

By the way, the keybindings are probably not related with the crash.

nekoxid
Posts: 12
Joined: Wed Feb 10, 2010 9:02 am
Location: Somewhere in Europe...

Re: Bug regarding ver .11.1

Post by nekoxid » Wed Mar 17, 2010 2:24 pm

Jean wrote:If you try to do that with the interface, you'll have a couple dozen of warning screens with a flashy big red message on a flashy white screen.
There is no way you can have done that in the interface by mistake.

Now, if you got this by changing your configuration file, this is another story. The configuration file is managed by the game, and if you don't want to break the game, you're supposed not to touch it.
The game actually SHOULD let you bind O = Circle and O = Square if that's what you want, there are cases when you want that, especially on PC ; wagic lets you do it after asking confirmations with huge warning screens and gives you plenty of opportunities to cancel that configuration.

Now if it's a bug that had the game write a broken configuration, that's something different, but it's not an issue with what it should let you do it or not. If it's the case, we'd like to know how you got the game to write such a configuration.

By the way, the keybindings are probably not related with the crash.
Well this problem happened after I carried over my profiles from the 0.10.1. version (and neither profile was modified).
Also the crash clearly happened when the program asked me to press a button. I tried it out three times before I decided to fix the configuration manually.

For the multiple keybinding, my suggestion (for the multipe button configuration) was only for the keybindings_psp configuration only for a rare case when the button configuration is clearly strange/incorrect. I know that the multiple keybinding is useful for the PC version, but in that case those button configurations are stored separately (keybindings_win). But then again it was just a suggestion :).

Thanks for the replies, and again sorry that I did not posted this problem to the correct place (I will in the future) as I wasn't sure this was the right topic.

Post Reply