[FAQ] How to discard card during the cleanup phase ?

Need help installing/playing Wagic? Post here
Post Reply
helldawn
Posts: 9
Joined: Fri Mar 05, 2010 3:30 pm

[FAQ] How to discard card during the cleanup phase ?

Post by helldawn » Thu Mar 11, 2010 12:19 am

when you've 8(+) cards in hand you can't choose one to discard...and i can't see the discard phaze....

[EDIT ABRA:renamed & moved]

abrasax
Posts: 976
Joined: Wed Oct 15, 2008 7:46 am
Location: Switzerland

Re: discard

Post by abrasax » Thu Mar 11, 2010 11:15 am

Hi,

At the end of turn during the phase with the icon in form of a Broom you can select a card in your hand and it will discard it if you have 8 or more card. I think this one is also explained in the game manual or in the FAQ, you can check both to confirm.

Enjoy the game.

Grüssi

Abra
We need your Help !!!
New to wagic ? Be sure to check the following :

Bug report: Bug reporting
Help us: Add cards & Compiling.
Customize: Themes FAQ, All images thread, Abra's Mediafire folder

helldawn
Posts: 9
Joined: Fri Mar 05, 2010 3:30 pm

Re: discard

Post by helldawn » Thu Mar 11, 2010 12:33 pm

thanks

wololo
Site Admin
Posts: 3727
Joined: Wed Oct 15, 2008 12:42 am
Location: Japan

Re: discard

Post by wololo » Thu Mar 11, 2010 1:27 pm

yes, it's called the "cleanup" phase, this is the phase where you can choose which card to discard

muaddib
Posts: 38
Joined: Fri Jun 25, 2010 9:28 am
Location: Russia

[FAQ] How to discard card during the cleanup phase ?

Post by muaddib » Fri Jun 25, 2010 9:35 am

When hand has 8 or more cards at least, you must discard card at dicard phase, but wagic do it automatically.
How to set instruction to discard this card.

[EDIT ABRA RENAMED MERGED AND STICKY - This is clearly a FAQ]

wololo
Site Admin
Posts: 3727
Joined: Wed Oct 15, 2008 12:42 am
Location: Japan

Re: How to discard manually?

Post by wololo » Fri Jun 25, 2010 9:53 am

At the "cleanup" phase, click on the card(s) you want to discard.
I know the interface should be better for that, but I'm surprised lots of people ask about it and can't figure it out :oops:

muaddib
Posts: 38
Joined: Fri Jun 25, 2010 9:28 am
Location: Russia

Re: How to discard manually?

Post by muaddib » Fri Jun 25, 2010 10:49 am

thank you very much.
And mulligan as I know is not supported now?

wololo
Site Admin
Posts: 3727
Joined: Wed Oct 15, 2008 12:42 am
Location: Japan

Re: How to discard manually?

Post by wololo » Fri Jun 25, 2010 11:45 am

not yet, but there is a workaround that we plan to integrate soon in the svn

Beast257
Posts: 2
Joined: Thu Jul 01, 2010 8:36 pm

Re: How to discard manually?

Post by Beast257 » Fri Jul 02, 2010 9:36 am

With regards to people not working out the discard thing (I hadn't until I just read this! :D ) it might be because nothing is said. I expected it to trigger like an ability on the stack or something. And indeed a game mechanic like that would certainly make it clearer, though how practical it would be to code I have no idea. :mrgreen: (smiling in blissful ignorance)
Still, they could do a quick search on the forums and find out easily enough. :D
Thanks again for everything

Post Reply